Home » Nyár utáni bőrregeneráló hatású arckezelés

Nyár utáni bőrregeneráló hatású arckezelés

Kevesen tudják, hogy a nyári vakációzás és a hozzákapcsolódó intenzív napsütés nyaralásunkat felejthetetlenné, bőrünket viszont stresszessé, megviseltté, dehidratálttá teszi Hiába a divatos bronz barna szín, ha a belül zajló kémiai, biológiai folyamatok olyan károsodásokat okoznak, melyeket mihamarabb orvosolni kell. Az UV sugarak okozzák az azonnali és a késői pigmentációt, a bőr felső rétegeinek megvastagodását, bőrünk dehidratáltságát.

A nyár utáni regenerációnál az első cél a bőr átjárhatóságának fokozása, a normál bőrlégzés biztosítása. Ez az eljárás megtisztítja a bőrt, eltávolítja a felhalmozódott elhalt szarusejteket.

Ha bőrünk megtisztult jöhetnek az értékes hatóanyagok, melyeket ultrahanggal juttatunk be a bőr mélyebb rétegeibe.

Az értékes hatóanyagok közül a bőrregenerációt az A-, C-,E-vitaminok segítik a leginkább.Az A-vitamin antioxidáns, szabad gyök megkötő, támogatja az egészséges sejtek újratermelődését, az új kötőszövetrostok kollagénből való újraképződését.
A C-vitamin erősíti a bőr immunrendszerét, javítja a külső fertőzésekkel szembeni védelmet, erősíti az érfalakat, segíti a kollagén szintézist és a sebgyógyulást.
Az E-vitamin ideális a gyulladásos folyamatok megelőzésében, és segíti a sejtregenerációt, emellett fontos antioxidáns.
Az ásványi anyagok biztosítják, hogy bőrünk megfelelőképpen tudjon regenerálódni. A réz, a cink, a magnézium energiát ad a sejteknek.
A nyári aktivitása után nemcsak bőrünk, de arcizmaink is elfáradnak, ezért nagyon fontos hogy a fáradt, laza, de akár feszült izmokat is kezeljük, tornáztassuk.

Kezelésünk kellemes, hatékony és eredményes!

A kezelés 3 részből áll:

1, Hydroabrázió:
A hydroabráziós készülék segítségével a felső bőrréteg frissíthető fel oly módon, hogy az ultrahangos nagyfrekvenciával rezgő fémlap letolja az elé kerülő elhalt hámsejteket és felpuhítja a bőrt.

Hámlasztás és hidratálás egy készülékkel.
A víz energiája megnyugtatja, hidratálja a bőr szöveteit, masszírozva élénkíti a keringést. Nincs olyan bőrtípus, amelyet ne lehetne ezzel a technológiával kezelni, legyen az akár érzékeny, papírvékonyságú vagy megvastagodott bőr.
Az ultrahang által keltett hullámok csak a hám elszarusodó rétegét távolítják el, emellett a vaporizált víz nyugtatóan hat a bőrfelszínen.
A víz szinte az egyetlen anyag, mely biztosan nem okoz allergiás reakciót, ezért a hydroabrázió a legbiztonságosabb és minden bőrtípusnak megfelelően alkalmazható módszer a bőrfunkciók javítására.
Eltávolítja az elhalt szarusejteket, egyenetlenségeket, foltokat, egyenletessé varázsolja a bőrfelszínt, miközben a víz gondoskodik a bőr természetes hidratációjáról. A vízsugár felgyorsítja a nyirokkeringést, a salakanyagok elszállítását, fokozza a mikro keringést a bőrben. Ennek köszönhetően javul a bőrlégzés, könnyebben szívódnak fel a hatóanyagok.

Hidroabráziós kezelés javallatai:
– hiperkeratózisos bőrök esetén
– zsíros, szeboreás bőrök
– finom ráncok
– tág pórus
– dehidratált, száraz, érdes bőr
– érzékeny bőrök esetében is alkalmazható
– sápadt, fakó bőrök
– általános bőrfelszín regenerálódásra
– szem körüli ráncok
– férfiak bőrének hatékony tisztítása

Ellenjavallatai:
– nyílt seb
– bármilyen vírusos, gombás, fertőződött terület
– A-vitaminsavas gyógyszer szedése

2, Ultrahangos hatóanyag bevitel:

Az ultrahang tulajdonképpen egy mechanikai hullám, vagyis rezgés. A kozmetikában az ultrahang élettevékenységet javító hatását használjuk ki. Az ultrahangot előállító berendezés kezelőfejében lévő membrán segítségével létrejövő mechanikai hullám erősségét és intenzitását szabályozva különféle kedvező (esztétikai) hatások érhetők el.
Az ultrahang segítségével minden típusú hatóanyag bejuttatható a bőr mélyebb rétegeibe, orvosolva bármilyen kozmetikai problémát.
A kezelőfejet a szépítendő kontakt felületre helyezve, az ultrahang elnyelődik és a bőr szöveteivel rezonál. Ezáltal mozgásba jönnek a bőr sejtjei, és termikus energiát is fejlesztenek. A sejt-szintű masszázs elősegíti a sejtanyagcserét, hiszen megnő a sejthártya áteresztő képessége (ami az aktív hatóanyag bejutását is elősegíti). A felfokozott oxidációs folyamatok és a sejtek megnövekedett oxigén ellátottsága is javítják a sejtek élettevékenységét, valamint a mélyre ható termikus hatásoknak köszönhetően a nyirokkeringés is élénkül, ami a lerakódott salakanyagok mielőbbi távozását segíti elő. Az ultrahang megfelelő hullám– intenzitás mellett felhasználható alakformálásra (kavitációs ultrahang) is, hiszen a sejtanyagcsere fokozással együtt jár a zsírok lebontásával, a kötőszövet erősödésével, és kollagén -regeneráló hatása is ismert.
A bejuttatott jó minőségű hatóanyagokból még napokig “táplálkoznak” a bőr sejtjei, ezért marad tartósan szép a bőrkép a kezelés után.
Az ultrahangos kezelés önmagában is csodálatos eredményt nyújt egy kiszáradt, energiahiányos arcbőr esetén.
Ma már a folyamatos fejlesztések, a kozmetikai laborok kutatásai az ultrahanggal bevihető hatóanyagok (szérumok, ampullák, zselék, krémek) végtelen bőségét tárják a kozmetikusok elé.

3, Masszázs

A kezelés időtartalma: 60 perc

Kúraszerű kezelés javasolt 1-2 hetente, összesen: 4-5 alkalommal

Vissza