Home » Szeborreás, tisztátalan arcbőr kezelése GYÓGYFÖLDEKkel

Szeborreás, tisztátalan arcbőr kezelése GYÓGYFÖLDEKkel

Agyagpakolások

A gyógyföldből, vagyis agyagból készült pakolások nem új keletűek: már az ókorban is használták őket áldásos hatásuk miatt. Az agyagokat a földfelszín alól bányásszák, finomra őrlik, szitálják, napon szárítják és levegőztetik. A nap erőteljes energiájával tölti fel őket.

Az agyagot elsősorban a bőr alapos tisztítására használják, hiszen szívóereje olyan nagy, hogy pillanatok alatt megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a méreganyagoktól, ezen kívül az elhalt hámsejteket is hatékonyan távolítja el. Így mindegy, milyen az ember bőrtípusa, hiszen időnként egy intenzív tisztítás mindenkinek elengedhetetlen, akár száraz, akár zsíros a bőre.

Amellett, hogy nagyszerűen tisztít, még rengetegféle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz az agyag. Pl. kalcium, magnézium, nátrium és kálium, melyek a bőr rugalmasságáért felelnek, vas, ami pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő, szintén a gyulladások ellen fellépő cink, és a szabadgyököket megkötő szelén.

Így amellett, hogy alaposan tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és rendkívül látványosan szépíti, puhítja a bőrt.

Ásványi anyagokban gazdag: Kalcium, Magnézium, Szilícium, Nátrium, Kálium, Nátrium- Klorid (tengeri só).

Az agyag úgy viselkedik, mint egy nedvszívó papír, elvonja a toxikus, káros anyagokat és átengedi az ásványi anyagokat, éltető elemeket.

Szemcsenagyság szerint találhatunk: nagy szemcséjű, finom vagy átfújt agyagot. A nagy őrleményt nagy felületű pakolásokhoz, borogatásokhoz, fürdőkhöz használjuk, míg a finom őrleményt inkább a kozmetikában, pakolások, maszkok készítéséhez, illetve belső használatra.

Használat arcon: az agyagpakolást a homlokra, nyakra és mellkasra helyezhetjük, a szemek, ajkak, szemöldök területét hagyjuk szabadon. Hagyjuk 8-10 percig száradni, majd langyos vízzel töröljük le a bőrt.

Használat testen: az agyagokat tovább, 20-25 percig is fent hagyhatjuk. A jótékony hatás érdekében heti 2-3 alkalommal ismételjük meg a pakolást kúraszerűen.

Vissza