Home » Stria kezelés

Stria kezelés

Hogyan alakulhat ki a stria?

Tévhit, hogy csupán a hízás következménye. Természetesen a túlzott testsúlynövekedés is lehet kiváltó ok, csakúgy, mint a drasztikus fogyás, ám a gyors növekedés vagy az izomépítés is előidézheti, éppen ezért nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is létező jelenség. A stria voltaképpen a bőr kötőszövetének megnyúlása és a bőr megrepedezése. A megnyúlás mértéke az igénybevétel mellett az öröklött hajlamoktól is függ, ezért a stria kialakulásának százszázalékos megelőzése lehetetlen. Ha folyamatosan karbantartjuk a bőrünket, testápoló termékekkel hidratáljuk és sok vizet iszunk, akkor rugalmasabbá válik, és ezáltal nehezebben “szakad”.

Kezelése házi praktikákkal

A makacs csíkok eltüntetése házi praktikákkal, krémezéssel és tekercseléssel sajnos lehetetlen. A stria elleni krémek valóban regenerálják a bőrt, annyira, hogy csíkjaink elhalványodjanak, a szétszakadt és megnyúlt kötőszöveteket azonban nem tudják összeforrasztani. Hatékonyságuk változó, akad olyan is, amellyel valóban látványos javulást érhetünk el.

Olcsóbb megoldás lehet a természetes növényi olajok használata, amelyeknek a bedörzsölésével a krémekhez hasonló hatást érhetünk el, és megelőzhetjük az újabb striák kialakulását is. Terhes nőknek például kifejezetten javallott a has olajos kezelése a terhesség előtt és után. Bőrünk számára az egyik legegészségesebb gyümölcs a szőlő, amely – magas cukortartalma ellenére – a stria elleni krémek és bőrfeszesítők kedvelt alapanyaga, mert rugalmassá varázsolja bőrünket. Ha mértékkel fogyasztjuk, nem kell, hogy lelkiismeretfurdalásunk legyen, sőt jobb, ha arra gondolunk, hogy az élvezet mellett bőrünk szépségéért és szervezetünkért is tettünk valamit.

Kezelése szépészeti beavatkozással

Több olyan speciális szépészeti beavatkozás van, amely bizonyos esetekben képes eltüntetni a testünkön éktelenkedő csíkokat, de ezeknek sokszor borsos ára van. Megfizethetőségük klinikánként eltérő, a lényeg azonban az, hogy egy kezelés után, ha el is érhetünk látványos javulást, tökéleteset nem tűnnek el, ezért mindenképp több alkalommal kell igénybe vennünk a szolgáltatásokat.

A striák eltüntetésének egyik legmodernebb formája a lézeres kezelés, amely annál eredményesebb, minél frissebb a stria. A lézeres hámlasztás lényege az, hogy lézer segítségével apró szöveti károsodásokat idéznek elő a bőrön, ami arra serkenti a kollagén rostokat, hogy regenerálják a sebet. A megújulás eredményeképpen a bőr feszesebbé válik, a striák pedig eltűnnek. Ezt a kezelést Magic Polar géppel végezzük.

Valamint van lehetőség Mikrodermabárzióval is a kezelésre, melyek teljesen nem tüntetik el, csak halványítják a csíkokat, melyek kellemesebb érzetet biztosítanak látványban.

Mielőtt a kezelések bármelyik módját választanánk, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mennyire tudunk átváltani egy újfajta életvitelre, hiszen a striák hízás hatására ismét előjöhetnek. Át kell térnünk egy egészségesebb táplálkozásra és könnyedebb edzésformára, amely kíméletes a testünkhöz és megóvja bőrünket.

A kezelés mind a budapesti, mind a szegedi szalonunkban igénybe vehető.

Igénybe vehető: mikrodermabrázióval és magic polarral is.

Vissza