Home » Mikrodermabrázió

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió, (más néven bőrcsiszolás) nagy népszerűségnek örvend napjainkban – az elnevezés tulajdonképpen erőteljes peelingezést (radírozást) takar.
Mire használható?
Kiválóan kezelhetők vele az akne (pattanásos bőr), öregedő bőr, ráncok, tág pórusok, mitesszerek, hiper-pigmentáció, hegek, akne hegek, terhességi csíkok (striák) és még sok minden más. A mikrodermabráziót sok más kezelés előtt alkalmazzák, mert megsokszorozza azok hatékonyságát.
Fajtái:
Alapvetően két fajtáját különböztethetjük meg, attól függően, hogy kristályos- vagy gyémántfejes készülékkel végezik. A kozmetikus a kristályos mikrodermabrázió során a bőr felső rétegén lévő elhalt hámsejteket és bőr-szennyeződéseket a csiszolófej segítségével távolítja el (amely alumínium-oxid kristályokat fúj a bőrre, majd vákummal vissza is szívja azokat), amely nemcsak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is. Ezáltal felgyorsul a működőképes és kollagénben gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A peeling hatására a bőr tápanyag- és oxigénfelvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása többszörösére nő. A kristályos bőrcsiszolás átvitt értelemben a homokfúváshoz hasonlítható, erőteljes hatás érhető el vele.
Mikrodermabráziós kezelés stimulálja a kollagén és elasztin képződését, ami a feszesebb és fiatalosabb bőrt eredményez. A gyengéd vákuum hatása felüdíti a fáradt izmokat, mintegy “edzésben tartja” az arcot.
A gyémántfejes bőrcsiszolás során nem kerül kristály a bőrre, a csiszolást maga gyémánt fej végzi. Ennél az eljárásnál fokozottan kell ügyelni a higiéniára, ugyanis a kezelőfejeket nehéz alaposan fertőtleníteni.
A kezelés ideje:
A bőrcsiszolás kb.15- 35 percig tart, a kezelést végző szakembertől és a bőr állapotától függően. Ezután kerül sor a bőr hidratálásra, nyugtatásra.
A kezelés mind a budapesti, mind a szegedi üzletünkben igénybe vehető.

Vissza